Flugfritt

Flugskydd används på hästar för att förhindra att flugor biter dem och orsakar obehag. Flugor kan också överföra sjukdomar till hästar, så det är viktigt att skydda dem från dessa insekter.

Det finns många olika typer av flugskydd tillgängliga för hästar, inklusive flugmasker, flugtäcken, flugboots och flugsprayer. Vilken typ av flugskydd du väljer beror på din häst behov och miljön där den vistas.

Flugmasker är utformade för att täcka hästens ansikte och skydda deras ögon och öron från flugor. Flugtäcken är lätta filtar som täcker hästens kropp och skyddar dem från flugor och andra insekter. Flugboots är utformade för att täcka hästens ben och skydda dem från flugor och andra insekter. Flugsprayer kan appliceras direkt på hästens päls för att avvisa flugor och andra insekter.

Det är en bra idé att använda flugskydd på din häst under sommarmånaderna när flugor är mest aktiva. Du bör också använda flugskydd om din häst är känslig för flugor eller de är benägna att utveckla hudirritationer från flugbett.