Chia de Gracia

Chia de Gracia malen maskrosrot 500 g

Tarmsystemets goda bakterieflora. Maskrosen kan lindra symptom av hård mage. Tack vare sin syrlighet kan maskros ges som en aptitretare.Rotens effekt grund
Tarmsystemets goda bakterieflora. Maskrosen kan lindra symptom av hård mage. Tack vare sin syrlighet kan maskros ges som en aptitretare.

Rotens effekt grundar sig till stort på de bitterämnen som den innehåller. Bitterämnena främjar utsöndringen av normala matsmältningsvätskor och matsmältningen. Maskrosroten kan ges för att balansera lös mage och tarmsystemets mikrob- och bakteriestammar samt som stöd för de andra matsmältningsorganens välmående. Kliniska undersökningar har visat att växten även har diuretiska effekter.

Maskrosroten innehåller bland annat flavonoider, fruktos, harts, tarakserol, pektin, koffeinsyra, vitamin A, B, C och D, kalcium, fosfor, kalium och fenolsyra. Dessutom innehåller maskrosen vitamin H, som även är kännt under namnet biotin. Vitamin H är ett utmärkt tillskott för hästar som lider av dåliga hovar.

Maskrosen är trygg att användas också i stora mängder, men den lämpar sig inte för hästar som lider av stopp i gallvägarna eller tarmarna.

Maskrosroten kan ges under vår- och höstsäsongen till hästar som har lust att gräva upp rötter från marken samt för att balansera förändringar i utfodringen och som stöd för magens funktion.

Dosering:

hästar 500 kg:

1–4 msk om dagen i kurer om 10–14 dagar, alternativt 1–2 msk som dagligt kosttillskott. Kuren kan upprepas efter ett uppehåll på en/två veckor.

1msk = 7 g.

TIPS: Hästens matsmältning kan stödas genom att göra ett avkok på rotpulvret. Lägg 50g rotpulver i 1 liter vatten. För fol som lider av besvär med matsmältningen ges 100 ml infusion per gång tre gånger om dagen. Maskrosroten har också visats gynna upprätthållet av tarmhygienen. Allergiska hästar får motståndskraft av maskrosen, så de kan med fördel serveras en kur av maskrosrot särskilt på våren. Vuxna hästar ges 30g pulver två gånter om dagen.

100 % torkad och malen maskrosrot. Inga tillsatsämnen.Recensera produkt

Foderluckan

Vi älskar produkter som inspirerar och bidrar till en bättre vardag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish

© 2023 Foderluckan