Ridbyxor & Ridleggings

Det finns flera olika typer av ridbyxor som är anpassade för olika discipliner och behov. Här är några vanliga typer av ridbyxor.

Helskodda ridbyxor: Dessa ridbyxor har förstärkning längs med benen och sätet i form av mocka, läder, konstskinn, PU eller silikon. De ger bra fäste i sadeln och är ett populärt val bland nybörjare och dressyrryttare.

Knäskodda ridbyxor: Dessa ridbyxor har förstärkning vid knäna och ger ryttaren bättre grepp i sadeln. De är också mer rörliga än helskodda ridbyxor och är därför ett populärt val bland hoppryttare.

Oskodda ridbyxor: Dessa ridbyxor har ingen förstärkning vid benen eller sätet. de är bekväma och lätta att röra sig i, men ger inte lika bra fäste i sadeln som helskodda eller knäskodda ridbyxor.

Ridtights: Dessa ridbyxor är gjorda av stretchigt material och är mycket bekväma att rida i. De är ett populärt val bland ryttare som vill ha en tight passform och maximal rörelsefrihet.

Ridleggings: Dessa ridbyxor är liknande ridtights, men har en högre midja och är gjorda av tjockare material. De ger bra stöd och är ett populärt val bland ryttare som vill ha en tight passform men också vill ha extra stöd runt midjan.