Martinex

Martinex är en ett finskägt familjeföretag som är känt för sina produkter med populära figurer som Mumintrollen, Pippi Långstrump och Mulleprodukter.

Vi på Foderluckan erbjuder underbara produkter med äskade hästen Mulle som motiv från Lena Furbergs design.

Lena Furberg är en serietecknare och illustratör som är mest känd för sin karaktär Mulle. De första versionerna av den populära figuren tecknade Lena redan som 15-åring. Till den stora publiken blev Mulle känd via tidningen Min Häst.

Mulle är en klotterhäst som Lena började teckna i sina skolböcker. På den tiden hette han Blixten. Då var han bara Lenas egna lilla häst, men så en dag fick Lena reda på att hon hade vunnit en affisch i en utlottning i tidningen ”Ponnybilderna”. Men ingen affisch dök upp, så Lena skrev och klagade. I brevet hade hon förstås klottrat lite hästar. Då ringde man från tidningen och ville att Lena skulle teckna en serie! Blixten döptes om till Munter, men fick till slut heta Mulle. När "Ponnybilderna" lades ner kom så Mulle och Lena Furberg, år 1975, till Min Häst.

Mulle är populärare än någonsin och idag går Mulle hem hos både unga och gamla. Genom åren har det blivit ett otal härliga, sorgliga och spännande hästserier teckande av världens bästa hästtecknare Lena Furberg!

Så vem vill inte ha en alldeles egen Mullemugg ❤❤❤?