Flugtäcke & Kombitäcke

Ett flugtäcke är ett viktigt tillbehör för hästar, särskilt under sommarhalvåret. 

  1. Skydd mot insekter: Under varmare månader är det ofta en överflöd av flugor och knott i stall och hagar. Dessa insekter kan störa hästarna genom att orsaka bett och klåda. Ett flugtäcke fungerar som ett skydd mot dessa sommarplågor, vilket gör att hästen slipper bli besvärad.

  2. Ökad komfort: Särskilt hästar med ljusa färger, som skimlar, har ofta större känslighet mot knott, flugor och andra insekter. Vissa hästar blir så irriterade av insekterna att de springer runt i hagen i flera timmar. Genom att använda ett skyddande flugtäcke sparar du både din häst och dig själv mycket energi och ger hästen större välbefinnande.

  3. Hudskydd: Hästar med hudproblem, såsom sommareksem, behöver extra omsorg. Ett eksemtäcke är en god investering för dessa hästar. Det ger inte bara skydd mot flugor och knott utan även mot solens starka strålar. Eksem är vanligare hos vissa hästraser och under vissa årstider. Islandshästar och hästar med ljusa färger är ofta mer utsatta för eksem och kan dra nytta av ett eksemtäcke.

Ett kombitäcke är  praktiskt och anpassningsbart för olika väderförhållanden och hästbehov. De ger skydd, komfort och flexibilitet för din häst.

Sammanfattningsvis ger flugtäcken och eksemtäcken hästen ökat skydd mot insekter, minskar risken för hudkänslighet och bidrar till hästens allmänna välbefinnande. Att välja rätt täcke för din häst är viktigt för att säkerställa att den håller sig frisk och nöjd.