Toklat T3 Flexform Woolback Cinch B

  • 1 500 kr

Storlekar (mätt mellan spännena): 24"-38" // 60cm-95cmT3 westerngjord med en kärna av Flexform är en gjord som ger en hög komfortnivå för din häst.FlexForm-kärn

Tillfälligt slut 💚!

Artikelnummer: 2028
Leverantör: Toklat
Dela

Storlekar (mätt mellan spännena): 24"-38" // 60cm-95cm

T3 westerngjord med en kärna av Flexform är en gjord som ger en hög komfortnivå för din häst.


FlexForm-kärnan fungerar för alla typer av träning. Materialet är ett 13 mm tjockt viskoelastiskt skum - ett lätt minnesskum som fungerar både som extra stoppning; ger stabilitet och har en måttlig stötdämpande effekt. Memory foam är ett idealiskt val när det kommer till att få sadeln att ligga bättre, om du har en extra känslig häst eller bara vill ge din häst lite mer komfort under ridningen. Flexform-kärnan gör att gjorden formar sig efter hästens gjordbädd och ger både tryckfördelning och stötdämpning.


WoolBack gör bältet både flexibelt och elastiskt – även efter långvarig användning. WoolBack består av 100 % jungfruull – det vill säga 100 % obehandlad ull, vilket ger hög tryckfördelning, stötdämpning och förhindrar ansamling av fukt och värme.


Kombinationen av Woolback och Flexform gör att T3 gördeln både är skonsam mot musklerna och den ömtåliga huden i gördelbädden. Om hästen har en tendens till sadelgjordstvång beror det ofta på att musklerna i sadelgjordsstaden har pressats för mycket och därför krampar, Material som är skonsamt för musklerna kan därför avhjälpa problemet. Samtidigt kan ansamling av fukt och värme göra att hästen får sår i  sadelgjordsstaden - om din häst har problem med sår från sadelgjorden är det därför viktigt att välja en gjord som effektivt leder bort fukt och värme när hästen rids.


Underhåll:

För att ge din T3 omkrets de bästa förutsättningarna att fungera optimalt för hästen bör du se till att den hänger torrt när den inte används. Förvara den på en plats där den kan ventilera och torka om hästen har svettats under ridningen. Den kan borstas med en styv borste för att ta bort hästhår.