Chia de Gracia Anti Lami

  • 720 kr

FODERLUCKAN - CHIA DE GRACIA Anti Lami

Tillfälligt slut 💚!

Artikelnummer: 1577
Leverantör: Chia de Gracia
Dela

Använd denna örtblandning för att stödja hästens ämnesomsättning, speciellt under övergångssäsong eller vid andra förändringar i utfodringen, alternativt i samband med rubbningar i ämnesomsättningen. De utvalda beståndsdelarna stöder den normala ämnesomsättningen, insulinkänsligheten och sockernedbrytningen i kroppen. Innehåller matsmältningsstödjande, blodsockerutjämnande fibrer samt lättsmälta proteiner.

B-vitaminer (öljäst), mineraler och antioxidanter upprätthåller kroppens insulinkänslighet och minskar t.ex. uppkomsten av störningar på grund av stärkelse och sockerhaltig näring. Socker sugs upp i blodomloppet från tarmen och tas tillvara vid kroppens energiproduktion. För detta krävs insulin, som produceras av bukspottkörteln. Inuti cellerna används sockret för att producera energi, vilket är insulinets mest kända effekt.


Örterna och chiafröna håller kroppens blodsocker på en jämn nivå: chia är gelbildande och ytterst rikt på fiber och fettsyror och gör att näringsämnena i kroppen frigörs långsamt. En hög halt av fettsyror i kosten kan bl.a. minska inflammationerna i kroppen. Hagtornsbär stimulerar det perifera blodomloppet till hovarna.

Innehåll: chiafrö, hagtornsbär, mariatistel, blåbärsblad, öljäst, bockhornsklöverfrö, nässlä, snärjmåra, kronärtskocka, himalayasalt, vitlök och en nypa kärlek. .


Kan ges under den tid på året då fång eller andra ämnesomsättningsrubbningar brukar visa sig samt i anslutning till utomhusbete.
 

Dosering :

till häst 500 kg:

för akuta ämnesomsättningsbesvär: 1- 1,5 dl.

för upprätthållande av en normal ämnesomsättning i samband med foderförändringar: 0,5- 3/4 dl /dag.

 

1 dl = 45 g